Atelier de pictură neconvențională

atelier-de-pictur-neconvenional

Cursurile de educaţie vizuală și educație plastică nu corespund mereu aşteptărilor elevilor, cel puțin în cazul elevilor de liceu; nu totdeauna există o consonanță între profesorul care trebuie să urmărească fidel programa școlară și elevii, care, de cele mai multe ori, percep ora de desen ca pe una de desfătare și relaxare după ce alți profesori i-au chinuit la romană, engleză cu notițe, teste și eseuri.

Acest lucru nu se întâmplă însă și în școala noastră pentru că Tiberiu Dăncilă, talentatul nostru profesor, reușește să-i mobilzeze de fiecare dată pe copii și să le călăuzească pașii pe alea artei, atfel că, la sfârșitul fiecărui demers artistic, din mâinile lor ies lucruri/ creații dintre cele mai ingenioase și spectaculoase.

Înainte de sărbători, elevii împreună cu domnul profesor au vrut să ne surprindă din nou și au tranformat ultima oră de educație plastică din luna decembrie într-un atelier de pictură neconvențională. Au ales pictura pe sticlă, prin intermedul căreia fiecare copil să-și personalizeze o cană cu motive specifice sărbătorilor de iarnă. Pe parcursul workshopului, unii dintre elevi s-au îndepărtat de la tematica propusă și au ajuns să picteze pe căni mesaje și motive dintre cele mai diverse, ajungând până la a transpune imaginea unor personaje din filmele preferate (de exemplu, Yoda din Star Wars).

Indiferent de tematica aleasă, produsele finite au fost dintre cele mai igenioase, copiii au dovedit pe parcursul acestei ore multă creativitate și imaginație, iar la sfârșit au trăit satisfacția propriei munci.