Bilanț la final de semestru

Deși timpul se măsoară pretutindeni la fel, în secunde, minute, ore, el are strania însușire de a fi fundamental diferit de la o persoană la alta. Este ceea ce se numește timpul subiectiv, emoțional. Cum a trecut acest semestru pentru elevii noștri? Ce i-a marcat, ce le-a reținut atenția, ce ar repeta, sau ce au lăsat în urmă fără regrete? Răspunsurile sunt fundamental diferite, nu doar de la o clasă la alta, ci și de la un elev la altul. Ca în basme, când parcursul eroului este presărat cu probe inițiatice, acest semestru le-a pus înainte elevilor multe prilejuri de formare, dezvoltare personală, evoluție. Felul în care fiecare s-a raportat la ele este destul de diferit.

Alexandru Piroi – pentru mine, timpul reprezintă o punte care duce spre un orizont necunoscut. Aflat în ultima etapă a liceului, lucrurile devin mai intense. Așa cum știm cu toții, la finalul oricărui drum timpul prinde un contur extraordinar.

Cel mai mult mi-au plăcut clipele petrecute alături de colegi, alături de profesori, dar și parcurgând materia. Încă de la începutul semestrului știam că uneori va fi ușor ca o joacă, alteori mai greu. Totuși, ambianța și prietenii mei au făcut să mi se pară până la urmă totul asemenea unui fulg purtat de vânt.

Alexandru Carpov – în acest semestru din clasa a XII-a, mie mi-au plăcut cel mai mult orele de matematică, deoarece mi s-au părut atractive. Am învățat foarte multe lecții noi, iar timpul parcă a zburat. Aproapele la fel de interesate au fost și orele de limba română și geografie, deoarece simt că mi-am îmbogățit cultura generală. Ancora Imparo continuă să mă surprindă, prin lecturile oferite.

Radu Oinăcaru – primul semestru al clasei a XII-a a trecut precum o stea căzătoare. Cu bune, cu rele, am încheiat încă un semestru, iar timpul se scurge în defavoarea noastră, asemenea nisipului dintr-o clepsidră. Ne vor lipsi momentele frumoase alături de colegi.

Ruxandra Nicolae – pentru mine acest semestru a trecut destul de repede, chiar dacă a fost solicitant. Consider ca fiind un lucru memorabil faptul că am învățat toată geografia Europei.

Radu Botoianu – din perspectiva mea, acest semestru a trecut foarte repede, cu greu realizând că au trecut aproape patru luni de când a început școala. Cum pentru mine semestrul acesta s-a terminat mai repede decât așteptam, am rămas relativ trist. Consider memorabil și că avem o pauză de masă, în care ieșim din școală pentru a merge la cantină.

Alexandra Crăciunescu – încă nu-mi vine să cred că suntem în 2015 și în câteva luni vom avea examenul de bac. Consider memorabil faptul că, deși în prima lună de școală m-am ocupat de altceva, și nu am acordat o atenție mare școlii, am reușit să recuperez materia. Lucrurile le văd foarte bune pe viitor.

Andreea Gheorghiu – Semestru acesta a fost unul dificil, solicitant și încărcat de emoții. Cu toate acestea, a trecut mult prea repede, deja aflându-ne în pragul celui de-al doilea. Un moment memorabil consider că a fost cel în care am reușit să găsesc un echilibru între studiu și timp liber. Pentru că orice este posibil.

Mircea Nicolau – la început nu am fost foarte serios, dar e bine că am conștientizat că trebuie să mă pun la punct cu materia. În acest moment pot să spun că am reușit parțial. La istorie pot trece ușor de nota 7, la geografie ajung la note de 9. La română mai am mici dificultăți, pe care le voi îndrepta semestrul următor. Ce consider memorabil? Faptul că profesorii noștri se implică, iar acest lucru ar trebui să fie luat în considerare de toți elevii liceului Cronos.

Sarah Al-Kafhaji – timpul trece foarte repede, din cauza stresului examenului de bacalaureat. De asemenea, o să-mi lipsească Ancora Imparo. A durat ceva timp până am reușit să intru în ritmul alert al examenului, dar pot să zic că în acest semestru m-am descurcat foarte bine.

Aris Barac – mi-au plăcut orele de matematică în care am înțeles lecțiile mai grele. În general la matematică îmi place că suntem ajutați și ne susținem reciproc indiferent de probleme.

Victor Popescu – și uite așa, cu pași mici, dar repezi, a trecut și primul semestru al ultimului an de liceu. Cu regret, dar, în același timp cu o bucurie în suflet că mă apropii de o nouă etapă a vieții mele, sper să promovez examenul de bac cu note bune și să intru la o facultate cu un profil care îmi va deschide noi uși pentru a începe o carieră. Acest semestru, sincer să fiu, a fost unul scurt, care a trecut extrem de repede. Fiind unul scurt, am învățat multe lucruri noi de la niște profesori excepționali. Sincer, dacă m-ar pune cineva să recomand acest liceu aș face-o cu cea mai mare încredere, pentru că este o unitate de învățământ unde elevii sunt tratați cu maximă seriozitate și cu mare respect. Profesorii mi-au demonstrat în toți acești ani că se ocupă cu adevărat de fiecare elev în parte, dar în acest semestru chiar m-au uimit. În comparație cu alte licee, profesorii se ocupă cu maxim interes de noi pentru ca noi să luăm examenul de bac.