Casa Experimentelor

casa-experimentelor

Pentru a petrece într-un alt mod această zi, ne-am gândit să punem în practică unele dintre elementele teoretice și experimentele despre care am învațat în cadrul orelor de științe. Astfel că ne-am îndreptat entuziaști spre Casa Experimentelor, primul centru de experimentare științifică din România care vine în sprijinul elevilor, oferindu-le oportunitatea de învățare extrașcolară într-un mediu informal. Aici, tinerii pot să înțeleagă științele exacte prin metode cât mai inovative și distractive.

Prezentarea marilor teorii științifice în manieră ludică i-a captivat pe copii noștri din prima clipă. Au putut încerca dispozitive precum: Oglinda magică, Caleidoscopul, Insula luminii, Tabloul mişcător, Bagheta magică, Iluzia „Mole”, Garderoba sunetelor, Bobina Tesla sau Generatorul Van de Graaf.

Au fost, de asemenea, foarte încântați că au putut face o serie de experimentente variate, dintre cele peste 100 pe care centrul le pune la dispoziția vizitatorilor. În felul acesta, înțelegerea unor fenomene științifice s-a dovedit nu doar facilă, ci și interactivă și distractivă în același timp.

La sfârșitul celor cateva ore petrecute în acest tărâm al științei, elevii s-au declarat foarte mulțumiți și și-au manifestat dorința de a reveni cât mai curând. Concluzia lor a fost că într-un astfel de loc se poate face foarte ușor conexiunea dintre teorie și partea practică a științei, iar toate experimentele pe care le ai la dipoziție aici te fac să vezi altfel formulele scrise pe tablă la școală, le poți înțelege cu adevărat.