Concursul de cultură generală Evrika

concursul-de-cultur-general-evrika

Sâmbătă, 26 martie 2016, câțiva elevi din clasa a X-a și a XI-a de la Liceul Cronos au participat la concursul de cultură generală Evrika, desfășurat de Proedus în colaborare cu ISMB și Primăria Municipiului București.

Acest concurs se adresa liceenilor și viza cunoașterea anumitor aspecte despre capitala noastră, Bucuresti -  elemente legate de tradiție, istorie, geografie, cultură, civilizție si atracții.

Dorința de a cunoaște cât mai multe lucruri despre București, dar, probabil, și dorința de a câștiga excursiile și taberele oferite ca premiu câștigătorilor au angrenat în această competiție peste 600 de elevi din liceele bucureștene și din țară.

Cu toate că nu au reușit să se situeze între marii câștigători, elevii noștri au spus că nu regretă nimic legat de participarea la acest concurs. Ba, din contră, ei susțin că a fost o experiență foarte interesantă, că atunci când ai în fața ta așa de mulți adversari spriritul de competiție se dezvoltă fără să vrei.

De asemenea, elevii de la Cronos consideră că pregătirea pentru acestă competiție le-a oferit oportunitatea de a afla lucruri inedite și interesante despre capitala țării, lucruri pe care nu le cunoșteau până acum și nu se știe dacă ar fi avut posibilitatea să le afle într-un alt context.

De exemplu, ei spun că nu au știut până acum că Bucureștiul a fost primul oraș din lume iluminat cu petrol lampant sau că numele srăzii Lipscani vine de la negustorii ambulanți care veneau cu marfurile la Lipsca (Leipzig) și multe alte curiozități legate București.