Halloween

halloween

Deși nu se înscrie în rândul sărbătorilor tradiționale românești, ci este una de import, Halloweenul a devenit deja o sărbătoare cu tradiție în liceul nostru, un motiv de distracție si bucurie pentru elevi.

Anul acesta, pe lângă binecunoscuții dovleci, am folosit ca sursă de inspirație aranjamentele florale (tip ikebana) și designul interior, renunțând astfel la tenta terifiantă, deja ultracunoscută și ultracomercială, în favoarea unui Halloween vesel și amuzant. Am pastrat totuși nota de mister.

“Sculptura în dovleac” s-a transformat într-o adevarată competiție între clase întrucât fiecare a încercat să-și pună talentul artistic în valoare și să dea naștere unei opere de artă cât mai originală și ingenioasă.

Pentru a putea să realizeze lucruri cât mai inedite, fiecare clasă a adus mai multe materiale auxiliare ingenioase; de exemplu: frunze, crenguțe, nuci, castane, ghinde, scoici, hartie creponată/ glasată și tot felul de obiecte ornamentale specifice acestei sărbători pe care le-au folosit să-și amenajeze sala de clasă etc.

După câteva ore bune de muncă, a sosit momentul mult așteptat de către toată lumea, jurizarea. Un juriu  format din reprezentanți ai Consiliului elevilor și câțiva profesori a trecut pe la fiecare clasă, analizând și acordând puncte pentru “operele de artă”.  În procesul de jurizare s-au avut în vedere următoarele criterii:   

- creativitatea și ingeniozitatea de care fiecare clasă a dat dovadă în alegerea materialelor,  sculptarea și decorarea dovlecilor;

- curațenia clasei la finalul acestui exercițiu creativ;

- prezentarea produsului realizat sub forma unei scurte povești

 Câstigătorea ediției din acest an a fost desemnată clasa a XI-a. Felicitări tuturor participanților!