Update privind revenirea în activitate în contextul COVID – 19

Dragi elevi și părinți,

Traversăm o perioadă greu de imaginat cu doar câteva luni în urmă. Virusul Covid – 19 a schimbat în mod brutal mersul obișnuit al întregii lumi. 

Într-un timp foarte scurt, a trebuit să ne adaptăm la noi modalități de lucru, să adoptăm alternative de predare și evaluare.

Comunitatea liceului nostru a răspuns admirabil acestei situații și într-un efort comun, profesori, elevi și părinți am reușit ca încă din prima zi de închidere a școlilor să continuăm activitatea în mediul online.

Ca și în alte domenii, în acest moment organizăm revenirea treptată și privim către viitor. Un viitor în continuare cu multe incertitudini privind evoluția acestei pandemii și a impactului ei asupra sistemului de învățământ în anul școlar 2020-2021.

Obiectivul nostru este de a restabili programul complet de predare cât mai curând posibil pentru că, în mod evident, relația directă elev-profesor nu poate fi înlocuită. Cu toate acestea, rămâne în continuare prioritară siguranța elevilor și a personalului școlii noastre.

În contextul acestor incertitudini, pentru anul școlar 2020-2021 suntem pregătiți ca, dacă va exista vreun nou episod de închidere a școlilor, să continuăm procesul instructiv-educativ în așa fel încât să replicăm într-o măsură cât mai bună prezența fizică în școală. 

În completarea cursurilor online în sistem video-conferință am implementat un sistem integrat de management educațional (Learning Management System) în cadrul căruia componentele fizice ale lucrului în clasă - teme, proiecte, referate și chiar evaluări – pot fi mutate în mediul online. Elevii vor avea acces la o bibliotecă virtuală de documente, vor avea un spațiu dedicat fiecărei discipline în care vor comunica cu profesorul, vor primi sarcini de lucru, vor transmite rezolvări și vor primi feed-back. De asemenea, sistemul permite realizarea procesului de evaluare și notare.

În aceste momente dificile este important să nu uităm că perioada pe care o traversăm este una trecătoare iar în viitor viața noastră va reveni la cursul ei normal. De aceea, este important ca educația să continue, iar noi ca școală ne angajăm să acordăm în continuare aceeași atenție bunei pregătiri academice a elevilor noștri.

Ana Maria Vulcan

Președinte al Consiliului de Coordonare