Educație digitală


Liceul Cronos urmărește calitatea în predare și învățare prin îndeplinirea unor principii pedagogice esențiale, dar și prin îmbinarea cu succes a tradiției cu inovația, prin integrararea tehnologiei în procesul educațional.

Pregătim elevii pentru viitor

Tehnologia este acum o parte integrantă a vieții, de la modul în care comunicăm și ne conectăm cu ceilalți, la modul în care planificăm activitățile, colaborăm, împărtășim gânduri și idei.

Aproape fiecare loc de muncă implică acum tehnologia, aceasta fiind prezentă în toate domeniile, de la agricultură la medicină, de la drept la politică. Astfel, este important să le oferim tinerilor posibilitatea de a dezvolta abilități digitale.

Tehnologia, într-o anumită formă, a fost de mult timp un instrument de predare și învățare în multe școli, dar, în ultimul an, în contextul generat de pandemie, educația digitală a făcut un pas semnificativ înainte. Am ajuns astfel la un moment important, de utilizare pe scară foarte largă a dispozitivelor și a infrastructurii wireless; tehnologia este acum fiabilă, rapidă și mai ușor de utilizat ca niciodată. Omniprezența dispozitivelor mobile și conectarea la internet determină schimbări reale în modul în care oamenii învață, lucrează, comunică și își trăiesc viața.

Tehnologia are acum un rol bine bine definit și în procesul istructiv-educativ și contribuie la crearea de medii de învățare ce promovează abilitățile analitice, inteligența emoțională, munca în echipă, adaptabilitatea, gândirea creativă, rezolvarea problemelor.

Sălile de clasa din școala noastră sunt dotate cu o bază materială modernă, aflată în concordanță cu evoluția tehnologiei, fiind astfel adecvată predării online: ecranele interactive Samsung Flip II, camere web logitech. De asemenea, profesorii au la dispoziție câte un iPad, din partea școlii.

iPad-ul s-a dovedit foarte util în activitatea didactică, oferind posibilitatea colaborării dintre cadrele didactice si elevi, a facilitat corectarea temelor și transmiterea de feedback către elevi.

În plus, în acest an școlar am folosit platforma educațională Microsoft Teams, care prin varietatea de aplicații i-a ajutat pe profesori să utilizeze materiale interesante si interactive, iar prin capacitatea de stocare oferă elevilor acces permanent la informațiile aferente fiecărei discipline.

 

Învățarea digitală

Una dintre preocupările noastre este aceea de a ne asigura constant că fiecare elev este bine informat și capabil să folosească tehnologia pentru a-și îmbunătăți învățarea.

Noțiuni de educație digitală au fost transmise, în acest ultim an, nu numai în cadrul orelor de TIC, ci la majoritatea disciplinelor.

Profesorii i-au ghidat permanent pe elevi, i-au ajutat să se acomodeze cu modul de utilizare a platformelor educaționale.

Elevii de astăzi accesează, primesc și creează conținut într-o varietate de formate. Prin platforma Microsoft Teams, care conține o gamă vasta de aplicații, ne asigurăm că elevii sunt capabili să navigheze eficient între aceste medii diferite. Se întâmplă frecvent, de exemplu, ca, pe parcursul unei lecții, profesorul să împărtășească prezentări și documente pentru a fi adnotate, sprijinindu-se și de resurse video și linkuri către pagini web utile. Apoi, spre finalul orei, elevii iși demonstrează înțelegerea conținuturilor predate și oferă feedback profesorului prin rezolvarea unui succint test online (quiz).

Inscrie-te acum !


Esti interesat(a) sa obtii informatii suplimentare?

Completeaza formularul si te vom contacta in cel mai scurt timp!