E timpul pentru educație!

RATA DE PROMOVABILITATE BACALAUREAT
IUNIE 2023: 78.57%

De ce liceu FR ?

De ce să continuăm liceul, odată ce suntem destul de bine ancorați în viață și ne-am construit o existență frumoasă? De ce să revenim pe un drum pe care, din mai multe motive, am fost siliți să-l abandonăm? De ce să ne gândim la posibilitatea unei înscrieri la un liceu privat cu forma de frecvență redusă?

Cândva, demult, cu singuranță fiecare am avut un vis. L-am trăit și ne-am imaginat cum ar fi viața dacă... Si ne-am văzut acolo, ne-a plăcut… și la un moment dat, cumva, ceva ne-a trezit. Ne-am dat seama că viața, realitatea e mai puternică pentru moment decât visul nostru. Și am ales să facem altceva, ceva ce nu ne mai aduce satisfacții, dar ne-a ajutat să mergem mai departe.

La un moment dat, o voce interioară ne spune că trebuie să ne împlinim, să fim în acord cu noi înșine și să ne placă ceea ce facem, să nu fim priviți « altfel », să putem spera la mai bine, să nu mai existe reproșuri.

Luând decizia să continuăm școala, luăm, de fapt, decizia să îndrăznim să visăm: la respectul celor din jur, la confirmarea propriei valori, la recunoașterea celor din grupul de la muncă, a cunoștințelor, la motivația copilului căruia îi spunem: "Dacă ai carte, ai parte". Frica de marginalizare ne face să ne mobilizăm și ne împinge să facem lucruri pe care nu credeam că suntem în stare să le ducem la bun sfârșit. Și sunt atâtea alte motive care pot deveni motorul interior ce ne conduce spre un drum pe care îl credeam înfundat. Sunt atâtea motive care ne pot îndemna să luăm lucrurile de acolo de unde le-am lăsat și să ne continuăm studiile la forma de frecvență redusă.

În viață e important să fii mulțumit cu tine, cu ceea ce faci și să faci cât mai bine acel lucru, oricare ar fi el. Așadar, să luăm un bilet de clasa I pentru viața noastră, dându-ne astfel șansa să încercăm măcar să ne împlinim visul: să îndrăznim la studii liceale și apoi, de ce nu, la cele superioare; să îndrăznim la libertatea de a alege NOI ce facem cu viața noastră, să îndrăznim să fim actorii principali în viața noastră.

De ce să regretăm mai târziu că nu am avut curaj? O călătorie începe cu primul pas. Alegeți să vă schimbați viața, să continuați să vă dezvoltați pe plan personal, să vă lărgiți orizonturile.

Indiferent de vârstă, să avem curajul să mergem înainte, să înfruntăm obstacolele întâlnite în societatea în care trăim și muncim.

Liceul privat Cronos, prin forma de frecvență redusă, vă susține să vă împliniți acest ideal și vine în întâmpinare, deoarece niciodată nu este prea târziu să învățați ori să primiți confirmarea oficială a pregătirii dumneavoastră. Potrivit actualelor tendințe în legislația românească și europeană, credem și noi în necesitatea educației continue. Aceasta se poate face și la modul autodidact, prin lectură individuală, prin mass-media de calitate sau prin experiența de la locul de muncă. Totuși, exigențele sociale impun o recunoaștere oficială (diplome, atestate), pe care o puteți obține prin intermediul liceului particular Cronos.

Absolvenții de liceu - frecvență redusă au aceleași drepuri ca absolvenții cursurilor de zi. Conținutul de materie este același, se învață cu aceleași manuale doar contactul elev-profesor fiind diferit ca durată.

Liceul frecvență redusă se adresează persoanelor mature, care nu mai pot urma învățământul la zi. Este o formă flexibilă, cursurile desfășurându-se exclusiv în weekend.

Liceul Cronos in cifre

575

Elevi

2000

Absolventi

20

Ani vechime

Program

Cursurile se desfășoară în weekend, astfel, nu va trebui să-ți faci griji că vei neglija alte responsabilități. Ai la dispoziție două variante de orar, astfel încât să poți alege cea care ți se potrivește cel mai bine:

- Dimineața în weekend: 8.00 - 13.00
- După-amiaza în weekend: 13.00 - 18.00

Structura anului școlar este modulară, cu perioade destinate predării cunoștințelor și perioade de evaluare a acestora, pentru a ne asigura că progresezi constant și că îți dezvolți competențele în mod eficient.

În timpul perioadei de predare, vei fi ghidat de profesori pasionați și pricepuți, care vor susține lecții de sinteză captivante, combinând teoria cu exercițiile practice. Vei avea ocazia să rezolvi aplicații practice și să-ți solidifici cunoștințele într-un mod interactiv și captivant.

Iar atunci când vine momentul evaluării, vei putea să-ți demonstrezi îndemânarea și progresul prin susținerea testelor de evaluare.

Dar asta nu e tot! Pentru a te asigura că ai toate resursele necesare pentru a reuși, vei beneficia de suporturi de curs, elaborate de profesorii noștri. Aceste suporturi conțin atât explicații teoretice clare și concise, cât și aplicații practice relevante. Astfel, vei avea tot ceea ce ai nevoie pentru a te dezvolta și a-ți atinge obiectivele.

Testimoniale