CONFERINȚELE CRONOS


Liceul intermediază întalnirea adolescenților cu profesioniști din diferite domenii.

Conferințele Cronos au fost create ca răspuns la modul în care elevii interacționează și învață din experiențele împărtășite de personalități din diferite domenii de activitate.

Printre invitați s-au numărat:

  • Theodor Paleologu - scriitor, eseist, profesor și diplomat, președinte al fundației Paleologu.
  • Liviu Tofan - jurnalist român, care a lucrat la secția română a postului Radio Europa Liberă.
  • Cătălina Curcuceanu - cercetător în cadrul Institutului de Fizică Nucleară din Roma
  • Ioana Gobej - medic oftalmolog
  • Maria Luiza van de Westelaken - jurist la Comisia Europeană
  • Alex Păun - scenarist al documentarului "România neîmblânzită"
  • Iustina Tudor - arhitect peisagist
  • Ionuț Gobej - medic neurochirurg ​

Intenția organizatorilor nu este de a aduce în fața personalități exceptionale sau merituoase (este greu de definit ce înseamnă merit sau exceptionalitate; fiecare are merite si fiecare este unic). Ne dorim însă un apel la responsabilitate, simț al datoriei, onestitate și, mai presus de toate, hotârarea de a-ți urma un ideal. Fiecare are un ideal, dar uneori acesta nu e atins, în special din lipsa voinței și a motivației puternice. Mesajul general al conferințelor, usor nuanțat de la un vorbitor la altul, acesta este: sa încercăm a ne urma idealurile, sa încercăm a ne face onest datoria, fiecare acolo unde avem chemare, păstrând totodata respectul pentru ceilalți, pentru societate.

Conferintele au fost caracterizate de aceasta viziune generală, dar la ea s-au adăugat elemente ce le-au particularizat: personalitatea invitatului, modul de relaționare cu audiența, caracterul mai sobru sau mai relaxat, chiar umoristic, prezentarea cu imagini (de ex, scurte filme documentare, scurte prezentari de interventii chirurgicale, prezentari powerpoint in functie de unele domenii profesionale etc).

Inscrie-te acum !


Esti interesat(a) sa obtii informatii suplimentare?

Completeaza formularul si te vom contacta in cel mai scurt timp!