PREGĂTIRE BACALAUREAT


În clasa a XII-a alocăm o atenție deosebită pregătirii pentru examenul de baclaureat. Orarul liceului CRONOS este centrat pe materiile de bacalaureat.

Orele suplimentare permit profesorului să recapituleze intensiv cu elevii şi să lucreze pe modele de subiecte. De exemplu, la limba română se lucrează în clasă subiecte de tip 1, dar şi eseurile mari, cu insistenţă pe informaţiile-cheie şi cu verificarea prin extemporale anunţate. Ore speciale sunt alocate subiectului de tip 2 - textul argumentativ - unde elevii sunt învățați să-și structureze argumentații pe diverse teme. La istorie, se discută marile teme, iar elevii primesc un material conţinând informaţia de la subiectul de tip 3 (eseul de sinteză). Apoi, prin tragere la sorţi, elevii aleg subiectul din care sunt verificaţi prin test, săptămânal. Elevul pregăteşte subiectul ales în vederea testului, iar apoi, prin rotaţie, după mai multe săptămâni, ajunge să fie verificat din toată materia de examen. Notarea se face de la 1 la 30, conform punctajului de examen. Nota din catalog este o medie a acestor punctaje intermediare convertite în scara 1-10. În felul acesta, elevii au o imagine cât mai clară a probei la istorie, putând evalua singuri nivelul lor de cunoştinţe la un moment dat. La geografie, orele de extindere ajută la o mai bună înţelegere şi retenţie a informaţiei. La fel ca și la celelalte două materii, evaluarea se face strict pe modele de subiecte de bacalaureat.

Prin programul special de pregatire gândit pentru clasele a XII-a, sprijinim elevii în vederea examenului de bacalaureat şi le dăm şansa unei pregătiri corespunzătoare. Pe de altă parte, trebuie avut în vedere că învăţarea este un act care presupune motivaţie şi colaborare. Doar cu atenţie, concentrare la clasă şi cu o bună frecvenţă a orelor de curs, dublate de studiu individual acasă, rezultatele vor fi pe măsura aşteptărilor.

Inscrie-te acum !


Esti interesat(a) sa obtii informatii suplimentare?

Completeaza formularul si te vom contacta in cel mai scurt timp!